ÜLKER GRUP METAL

Giyotin Makas Kesim

Giyotin Makas Kesim Nedir?
Kesilmesi güç olan metal sacın, koparılmak suretiyle işlem görmesine giyotin makas kesim adı verilir. Giyotin makaslardaki kesme işlemi, günlük hayatta kullandığımız makaslar ile aynı prensibe sahiptir. Giyotin makaslar çift bıçağa sahiptir. Bu bıçaklar sabit ve hareketli olmak üzere ikiye ayrılır. Alt bıçak sabit dururken; üst bıçak hareket halindedir. Kesme yapan alt ve üst bıçaklar arasında boşluk bulunur. Bu boşluk, kesilecek sacın kalınlık özelliğine göre değişir. Bu nedenle çift taraflı olarak da adlandırılır. Daha önceden elle gerçekleştirilen giyotin makaslar; günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, bilgisayar sistemi ile kesim yapılır.

Giyotin makas aslında bir tezgâhtır. Giyotin makas kesim, metal verilerinin sisteme girilmesiyle gerçekleştirilir. Metalin ne kadar kalınlıkta ve ne şekilde kesileceği, bilgisayar sayım yönetime eklenir. Giyotin makasların kesme kapasitesi bu nedenle çok fazla değişiklik gösterir. Gösterilen değişikliğe bağlı olarak; üretim ölçüleri de değişir. Üretimin bu şekilde sistem içerisinde yapılması, standartlık sağlar. Böylece; hata olmadan seri şekilde kesim işlemi gerçekleştirilir.

Giyotin Makas Kesim Ne İşe Yarar?
Giyotin makas kesim; sert metalin kesimi sırasında kullanılır. Giyotin makas hizmeti, kısa sürede çok sayıda hatasız kesim yapar. Hatasız kesim yapması ile ürünlerden daha çok verim elde eder. Çünkü daha önce gerçekleştirilen milimetrik kesimlerde, metalde hatalar olur ve bu da hem ürünün deforme olmasına hem de zamanın fazla harcanmasına neden olur. Kesme işleminde giyotin makas kullanımıile bu tür sorunların önüne geçilir. Bu nedenle giyotin makas kesim yapan işletmelerin, yaşadıkları ekonomik kayıptan kurtuldukları gözlenir.

Giyotin Makas Kesim Nerelerde Kullanılmaktadır?
Giyotin makas kesimin en yaygın kullanıldığı alan inşaat alanıdır. Günümüzde gittikçe artan çok katlı binalarda ve gökdelenlerde kullanıldığı gibi müstakil evlerde de kullanılır. Giyotin makas kesimi ile dayanıklı ve kaliteli kesimler yapıldığı için tarım ve makine sektöründe de tercih edilir.